Vurdering: It’s learning eller SkoleArena?

mars 18, 2009 ved 10:07 am | Posta under Skole, Skoleutvikling, Skoleutvikling i det digitale nettsamfunnet, Uncategorized | Éin kommentar

På ITSL brukarkonferansen i dag seier ITSL at dei har forbetra vurderingsdelen, og at dei har mulegheit for full integrasjon med IST sine verkty.  Det er litt merkeleg at It’s learning snakkar mykje om integrasjon med andre verktøy, særskilt levert av IST (gpUntis, Extens og SkoleArena), medan IST ikkje snakkar så mykje om det. Mange lærarar klagar over at det medfører dobbeltarbeid å skulle føra karakterar og vurderingar i SkoleArena når ein alt gjer det i ITSL, det er der ein administrerer heile resten av faget. Dersom det er så enkelt med integrasjon, kvifor har me ikkje det då? Ein må i alle høve ha ein overordna ikt-strategi når det gjeld heilt konkrete ting som registrering og dokumentasjon. Kva for rutinar skal me ha, og korleis sikra at ein ikkje lesser meir arbeid og tidsbruk på lærarane? Samstundes er det ryddig at vurderingane er tilgjengelege for dei som skal kontrollera, og frå leiinga sit perspektiv er det enklast at det er eitt system for elevregistreringar, (anten det no er fagval, karakterar, vurderingar eller personopplysningar) Ein skulle tru at med alle desse nye verktøya så skulle det vera muleg å effektivisera og finna måtar der dette kunne ta mindre tid.

Éin kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Du stiller gode spørsmål her som jeg definitivt er enig i. Dette er arbeidsverktøy som kan være veldig nyttige i det daglige arbeidet, men foreløpig oppleves de ikke slik. Takk for at du tar deg tid til å skrive om dette.


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

Blogg på WordPress.com.
Entries og kommentarar feeds.

%d bloggarar likar dette: